3/3/09

SBD - Ακόμα μία συνταγή

Κρατώντας την υπόσχεση μου ορίστε ακόμα μία συνταγή για την 1.Φάση της SBD :

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ (για 4 άτομα)

* 350 γρ κατεψυγμένο σπανάκι σε μερίδες
* 4 κομάτια στήθος κοτόπουλου
* 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 240 μλ ζωμό κοτόπουλο
* 2 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
* 1 κουτ.γλυκού καυτερή μουστάρδα
* 1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
* αλάτι & μαύρο πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Με το ειδικό σφυράκι χτυπάμε το κοτόπουλο να πλατύνει γύρω στα 5mm.
Χωρίζουμε το κατεψυγμένο σπανάκι σε 4 μερίδες.
Τοποθετούμε μία μερίδα σπανάκι σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου αφήνοντας την μισή μεριά ελεύθερη. Διπλώνουμε την ελεύθερη μεριά πάνω από την γέμιση και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε για λίγα λεπτά το σκόρδο και μετά το βγάζουμε και το πετάμε.
Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το γεμιστό κοτόπουλο και το σωτάρουμε 7-8 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσει και από τις δύο πλευρές.
Κατόπιν το τοποθετούμε σε αντικολλητικό ή πυρέξ ταψάκι και το ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Στο τηγάνι που σωτάραμε το σκόρδο και το κοτόπουλο ρίχνουμε τον ζωμό, το λεμόνι, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε την σάλτσα για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες από το κοτόπουλο, το περιχύνουμε με την σάλτσα,πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό.

Καλή σας όρεξη!!!


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
* Το σπανάκι μπορεί να είναι και φρέσκο αρκεί να προσέξουμε την ποσότητα.

* Στην παραπάνω γέμιση πρόσθετα καμμιά φορά και Cottage cheese και του πήγαινε πολύ!

* Μπορούμε να γεμίσουμε το κοτόπουλο με ότι λαχανικά θέλουμε ή ακόμα και με άπαχο τυρί.

* Επίσης μπορούμε να το κάνουμε σε στυλ Gordon blue με άπαχο ζαμπόν και τυρί αλλά χωρίς πανάρισμα.

* Με κιμά από στήθος κοτόπουλου ή άπαχο μοσχαρίσιο έφτιαχνα πεντανόστιμους λαχανοντολμάδες και μάλιστα αβγοκομμένους αφού το αβγό επιτρέπεται!

...συνεχίζεται

7 σχόλια:

Dina είπε...

Poli kalo mou akougetai, tha to ftiaksw avrio kai tha epanelthw :) Kleinw kai tin prwti evdomada avrio mia akomi emeine gia na faw kana froutaki ax!

Μάτα είπε...

Dina μου ελπίζω να σου αρέσει!
Το πιό δύσκολο σ΄αυτή την δίαιτα είναι η αποχή από την ζάχαρη. Ετσι όμως αποτοξινώνεται καλύτερα ο οργανισμός.
Καλή δύναμη για την δεύτερη βδομάδα κι ελπίζω να δεις αποτελέσματα!
Φιλάκια

Dina είπε...

De me exei enoxlisei i apoxi apo ti zaxari genika an to parw apofasi menw mexri telous. Etsi ki otan ekopsa to tsigaro :) Ayto pou mou leipei kapws einai ta froutakia kai oi tiganites patates pou eida proxthes ston ipno mou na kanoun pirgo brosta mou :D Zaxari genika den etrwga oute prin oute kan sto tsai i ston kafe den eimai filos. Kana glikaki mono pou ontas se dieta vgainoun apo to programma etsi ki alliws :)

Dina είπε...

Mia aporia! - Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε για λίγα λεπτά το σκόρδο και μετά το βγάζουμε και το πετάμε. -
petame to sotarismeno skordo?

Μάτα είπε...

Ναι Dina μου.Είναι για να πάρει το λάδι μόνο την γεύση και το άρωμα του σκόρδου.Αν όμως δεν σ΄ενοχλεί το σκόρδο μπορείς και να το κρατήσεις ή άμα δεν σου αρέσει να μην το βάλεις καθόλου.
Φιλάκια

Dina είπε...

ok to fantastika alla lew as rwtisw gia kalo kai gia kako. eyxaristw poli!

Μάτα είπε...

Πάντα στην διάθεσή σου καλή μου!