9/1/09

Δενδρολιβανάτο!

Ενα από τα μυρωδικά που λατρεύω είναι το δενδρολίβανο και ειδικά σε συνδυασμό με πατάτες.Και όταν συνοδεύονται μάλιστα από μιά -όσο το δυνατόν πιό άπαχη- μοσχαρίσια μπριζόλα τότε κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι πρόκειται για συνταγή διαίτης!


Μοσχαρίσια μπριζόλα με δενδρολιβανάτες πατάτες (για 1 άτομο)


Υλικά

200 γρ πατάτες
2 κγ ελαιόλαδο
1 κγ δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μοσχαρίσια μπριζόλα περίπου 100γρ
Λίγο αλάτι


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στην μέση. Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί, το λαδώνουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις πατάτες με την επίπεδη μεριά προς τα κάτω και λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (225 - μεσαία σχάρα) για 25 λεπτά.Παπασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια κομμάτια, τα τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο,τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα βγάζουμε από το τηγάνι διατηρώντας τα ζεστά (πχ στον φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο).

Στο ιδιο τηγάνι ψήνουμε την μπριζόλα περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή κατά βούληση.
Σερβίρουμε με τις πατάτες και τα κρεμμυδάκια.

400 θερμίδες / 16γρ λιπαρά / 33γρ υδατάνθρακες / 32γρ λευκώματα


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

4 σχόλια:

creationsbyeve είπε...

μμμ πολύ λαχταριστή φαίνεται η συνταγή!!!Το δενδρολίβανο είναι από τα αγαπημένα μου μυρωδικά!!! Αλλά εγώ αρχίζω δίαιτα από Δευτέρα και δεν πρέπει να βλέπω τέτοιες αναρτήσεις :(

Μάτα είπε...

Η συνταγή είναι διαίτης καλή μου. Εκτός βέβαια κι αν κάνεις μιά δίαιτα με συγκεκριμένες συνταγές.
Οπως και νάχει σου εύχομαι καλή αρχή και καλή επιτυχία!
Φιλιά

Δημιουργία είπε...

Μυρωδατη και λαχταριστη η μπριζολα (και το συνοδευτικο της)!

Μάτα είπε...

Λαχταριστή δεν λες τίποτα Δημιουργία μου!
Φιλιά